Over Uitgeverij Juf Sandra


Die persoon op de foto hier links, dat ben ik. Sandra Schot- van Baar, 50 lentes jong inmiddels, moeder, echtgenieter en leerkracht in het basisonderwijs sinds 2000. En daarnaast natuurlijk Uitgever en auteur.

 

Ik schrijf al verhalen sinds dat ik leerde schrijven in de eerste klas (groep 3) en ik heb altijd een enorme fantasie gehad. Ik zat graag in mijn eigen wereldje als ik bijvoorbeeld speelde met Barbies en vond het op school heerlijk dat we elke week een verhaal of gedicht mochten schrijven. Ik zat zoveel mogelijk tijd in de schoolbibliotheek waar ik met name fantasieverhalen las

Toen ik leerkracht werd, begon ik met schrijven van verhalen die goed pasten bij het thema waar we mee bezig waren en als ik weer eens een vriendenboekje van een van de kinderen mocht invullen, vulde ik steevast bij 'Wat wil je later worden?' schrijfster in.

 

Ik heb een opleiding 'Kinderverhalen schrijven' gedaan en behaald en in 2020 vond ik het tijd om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik begon met fantasy verhalen voor volwassenen die ik onder een pseudoniem uitgaf en in juli 2023 opende ik Uitgeverij Juf Sandra, omdat ik kinderen net zo wil laten wegdromen in een verhaal als dat ik zelf kon toen ik klein was.

 

Terwijl ik dit schrijf (november 2023) sta ik nog twee dagen voor de klas en besteed daarnaast drie dagen aan mijn uitgeverij. Het is voor mij op dit moment de perfecte mix.

 

Op de school waar ik werk, ben ik (Natuurlijk, hoe kan het anders) Taal-leescoördinator en sta ik daarnaast in een kleutergroep.

Als auteur kom ik graag eens voorlezen op scholen (bijvoorbeeld met het boek 'De Sokkosaurus, Held op sokken') of creatieve schrijflessen geven. Neem gerust contact met me op, als jouw school daar interesse in heeft.

Wil je dat ik jouw verhaal uitgeef? Kijk dan eens op de pagina 'Schrijvers gezocht'!

 

Groetjes,

Juf Sandra