Wat gebeurt er als ik je verhaal interessant vind?


We spreken af

Als ik jouw verhaal interessant vind, maken we een afspraak waarin we samen kennismaken. Ik vind het belangrijk dat we elkaar eens gezien hebben, want dat praat daarna altijd een stuk makkelijker.

Ik bespreek dan ook het contract voor je boek en als we beiden denken, 'ja, dit zie ik zitten', dan geef ik je het contract mee en kun je het binnen een week getekend bij mij inleveren. (Mailen of opsturen mag natuurlijk ook.)

 

Het (her)schrijfproces

Daarna gaat het beginnen. Je levert je verhaal bij mij in. Dat mag gewoon in Word. Ik lees je verhaal, maak aantekeningen en geef je feedback op je verhaal. Het kan zomaar zijn dat je je verhaal weer terugkrijgt met de vraag een aantal dingen aan te passen, of met suggesties om je verhaal nog beter te maken. Dit is een belangrijk proces. Je verhaal is meestal niet in een keer helemaal goed.

 

Als het verhaal 'af' is

Als het verhaal 'af' is, wordt het helemaal nagekeken op spel-, taal- en stijlfouten.

Dan wordt bepaald hoe de vorm van het boek moet worden. Dat kan echt van alles zijn. Hardcover of softcover, A5 formaat, of een vierkant boek van 30x30. Dat hangt van heel veel factoren af, de grootste factor natuurlijk het soort verhaal dat je hebt geschreven.

Daarna wordt er een illustrator benaderd die de cover maakt en eventueel tekeningen voor in het boek.

 

Tot slot

Tot slot wordt alles in twee documenten gezet: het binnenwerk en de omslag.

Daarna wordt gekeken naar dingen als, waar wordt het boek gedrukt, wat wordt de prijs van het boek, en, niet geheel onbelangrijk. Wat krijg jij voor je boek? In je contract staan de afspraken hierover. De belangrijkste afspraken zijn dit: Jij houdt de auteursrechten en je ontvangt royalties over de verkochte boeken.

 

Zin in?

Lijkt het je wat om je verhaal bij UJS uit te geven? Klik dan hier en vul het formulier in.